Home Singles VINCENT COOMANS – Desire (Illuminine Records)

VINCENT COOMANS – Desire (Illuminine Records)

by Bart Verlent

Twee jaar geleden debuteerde de uit Ieper afkomstige singer-songwriter Vincent Coomans met de debuutep Can’t You See That I Slowly Distance Myself From You, waarmee hij ons wist te ontroeren met zijn fragiele nummers met beperkte arrangementen. Begin volgend jaar komt zijn debuutplaat The Great Rebuild uit waarop Coomans het verlies van zijn beste vriend, zijn grootouders, zijn schoonvader en zijn schoonzus verwerkte. Hij verloor hen allemaal op hele korte tijd. De opeenstapeling van rouwprocessen heeft hem sterk beïnvloed tijden het maken van de nummers.

© Vincent Coomans

Maar het zal niet allemaal kommer en kwel zijn op het nieuwe album. Want hij werd in diezelfde periode ook vader. Het moge duidelijk zijn dat hij tussen heel wat tegenstrijdige emoties werd geslingerd. Daarover gaat ook de eerste smaakmaker van het album. Desire gaat vooral over verlangen, maar ook over de schuldgevoelens die Vincent ervaarde. Wanneer je rouwt wordt het moeilijk om te genieten van dingen, omdat je je schuldig voelt tegenover de persoon die er niet meer is.

Net zoals de debuutep nam Coomans het album op met Jonas Bruyneel (momoyo, WolfeWolfe) die niet alleen instond voor de productie maar ook voor de arrangementen. Verder kreeg hij in de studio nog versterking van enkele collega’s van momoyo. Frie Mechele zorgde voor sfeervolle backings, Esther Coorevits verzorgde, samen met Griet Wiame de strijkers, Renaud Debruyne bespeelde de drums terwijl Bruyneel de bas, gitaar, mellotron, synths en percussie voor zijn rekening nam.

Terwijl op de ep de arrangementen vrij sober werden gehouden komt Coomans met deze track met een breder klankenpalet. Alleen al bij de prachtige intro krijgen we kippenvel door de warme strijkers die het geheel mooi openen. Na de drums valt het allemaal een beetje stil en vult de fragiele stem van Vincent het nummer mooi aan. In het refrein valt alles samen en krijgen we iets magisch mooi. Het is meer dan vier minuten genieten val al dat moois dat Vincent hier bij elkaar schreef.

2023 belooft een prachtig jaar te worden met het verschijnen van het debuutalbum van Vincent Coomans.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More