Home Belgisch COMPRO ORO – Rastapopoulos (Sdban Ultra).

COMPRO ORO – Rastapopoulos (Sdban Ultra).

by Björn Comhaire

Na een uitstapje richting Cuba op hun debuutalbum Transatlantic, vertrekken de vijf heren van Compro Oro nu, met hun nieuwe single Rastapopoulos, in dromedarispas op wereldreis. Denk Dijf Sanders, Ragini Trio of ook nog Black Flower maar toch weer anders.

Compro Oro (c) Athos Burez

Vanaf de eerste klanken van Rastapopoulos is het duidelijk: Gent ligt niet langer aan de samenvloeiing van de Schelde en de Leie maar aan die van de Witte en de Blauwe Nijl. Hoewel de vibrafoon van Wim Segers zoals steeds een belangrijke rol speelt, is dé ster van het nummer toch de losgeslagen gitaar van Bart Vervaeck. Waar hij zich in het eerste deel van het nummer nog braaf aan de melodielijn houdt en in dialoog gaat met Segers, verliest Vervaeck zich in deel twee in een psychedelische trip vol distortion en zweterige euforie. Heerlijk!

Voor dit nummer vond Compro Oro een soulmate in Joachim Cooder (zoon van) die zich te buiten gaat aan allerlei “percussioneel” instrumentarium en muziekdoosgewijs getokkel op de mbira (een soort Zimbabwaanse vingerpiano).

Rastapopoulos is de voorloper van het nieuwe album van Compro Oro dat we midden oktober mogen verwachten.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More