Home ReviewsAlbum Reviews JOSY & PONY – Eponyme (Rockerill/Freaksville).

JOSY & PONY – Eponyme (Rockerill/Freaksville).

by Didier Becu

Je bent feminist, veganist en zuipt al eens graag? Wel, dan heb je met de Naamse band Josy & Pony de band van je leven gevonden. Deze bende zegt de dingen graag zoals ze zijn (van het afkeuren van religieus fanatisme tot het feit dat mannen met hun poten van de vrouwen moeten blijven), maar ze verpakken het in een wel zeer originele sound.

Josy & Pony kan je immers omschrijven als een (diepe zucht) Françoise Hardy-versie van Bikini Kill. Aanstekelijke Franse 60’s-pop die omringd wordt door een smerig, trashy garagegeluid, zelfs wat experiment en destructieve swing. Werkers ook, want de band heeft ondertussen al meer dan 150 concerten op de teller staan.

Om de ietwat vreemde naam te verklaren moet je weten dat het om een project gaat van Josette Ponette samen met de surfband The Poneymen. Gainsbourg-pop zoals je ze nog nooit gehoord hebt. Josette klinkt bij vlagen dan ook als een Brigitte Bardot on speed, een female queen die bijt. Katjes zonder handschoenen, weet je wel…

Josy & Pony is wederom een Waalse band die het verschil maakt en die samen met Eponyme bewijst dat het landsgedeelte aan de Maas bruist van het talent.

Op 14 oktober kan je Josy & Pony in Magasin 4 in Brussel en op 31 oktober in de Kinky Star in Gent aan het werk zien.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More