Home ReviewsAlbum Reviews CITY OF DAWN & THE CORRUPTING SEA – Mosaic of Senses (Somewherecold Records)

CITY OF DAWN & THE CORRUPTING SEA – Mosaic of Senses (Somewherecold Records)

by Patsker Omaer Beguin

De beperkte bewegingsvrijheid van het voorbije jaar was voor heel wat mensen uitputtend. Het verlangen naar een coronavrije vakantie gevuld met rust en ontspanning kan eigenlijk niet beter ingeleid worden dan met de muziek van City of Dawn (Damien Duque) & The Corrupting Sea (Jason T. Lamoreaux). Mosaic Of Senses is de eerste samenwerking van twee ervaren Amerikaanse ambient artiesten die een goedgevulde cataloog aan interessante uitgaven kunnen voorleggen.

Mosaic of Senses is een bundel reflecterende elektronische composities met een helende werking op de geestelijke gezondheid. Duque en Lamoreaux nodigen de luisteraar uit op een trip van kalmerende sonische glooiingen. Het duo vertaalde hun mentale beelden en kleuren in klankpatronen die ze via het internet met elkaar deelden. De wederzijds opborrelende inspiratie van de doorgestuurde patronen stolde tot dit prachtig ambient album.

De ontspannende klanken van City of Dawn & The Corrupting Sea doen alle ellende, waar we dagelijks aan blootgesteld worden, vervagen tot ontbindende nevelslierten. Mosaic of Senses heeft wel enkele new age raakpunten maar daar blijft het bij. De zachte ambientstructuren wentelen zich met genoeg afwisseling tot een dynamisch geheel van pulserende oneirische klankweefsels. Mosaic of Senses is een aanrader waar men in alle stilte van opknapt. Deze release is op zijn best te genieten met de hoofdtelefoon.

https://cityofdawnandthecorruptingsea.bandcamp.com/album/mosaic-of-senses

https://cityofdawn.bandcamp.com/

https://thecorruptingsea1.bandcamp.com/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More