Home ReviewsAlbum Reviews CITY OF DAWN – As the Universe, So the Soul (Somewherecold Records)

CITY OF DAWN – As the Universe, So the Soul (Somewherecold Records)

by Patsker Omaer Beguin

Damien Duque heeft reeds een aanzienlijke hoeveelheid geestverruimende ambientsignalen onder de naam City Of Dawn uitgebracht. Duque wil langs deze weg zijn geluidskunstwerken ook aan de mensen binnen het autismespectrum voorstellen. Deze uit de Texas afkomstige elektronisch muzikant worstelt zelf met het Asperger-syndroom (een vorm van autisme) en gebruikt zijn eigen muziek als een soort therapie om met de angstaanvallen, depressie en slapeloosheid om te gaan.

As the Universe, So the Soul is terug een album met dromerige en meditatieve ambient soundscapes geworden. Op het eerste gehoor lijkt dit terug een zoveelste uitgave in het bijna oneindige rijtje ambientreleases geworden te zijn. Maar neen, toch zijn er enkele opvallende positieve opstekers te vinden die deze zoemende productie een interessante en diepere wending geven.

Duque houdt de frequenties op zijn elektronische golvingen in een merkwaardige balans die zowel atmosferisch, rustgevend als meeslepend zijn. De luisteraars zullen een minieme vorm van opduikende klankwanorde te horen krijgen die tussen de ruizelende soundscapes opduikt. Deze verfijnde en willekeurige effecten houden de aandacht vast en maken van As the Universe, So the Soul een waardige kosmisch geïnspireerde trip.

As the Universe, So the Soul is een warm en helend ambientalbum geworden dat uit een chaotische denkwereld geboren werd. De rommelige geesten onder ons krijgen hier een rustgevende en wondermooie luisterreis aangeboden. Dit is tevens een warme aanrader voor de liefhebbers van kosmische en elektronische muziek.  

https://cityofdawnmusic.com/home

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More