Home ReviewsAlbum Reviews MICHAEL ZODOROZNY – Other Side (Electronic Emergencies)

MICHAEL ZODOROZNY – Other Side (Electronic Emergencies)

by Luminous Dash

Tekst door Stefan Laforce

Fans van de eind 70’s postpunkgroep Crash Course In Science (CCIS) maken we niets wijs. Wanneer het solo album van Michael Zodorozny je trommelvliezen beroert zal je het geweten hebben. Verse deuntjes uit New York, op een Nederlands label!

Wat dacht je van meer industriële sounds uit zelfgebouwde instrumenten? Michael is het gezicht én de stem van CCIS. 
Hun bekendste album Signals From Pier Thirteen is zeker het (her)ontdekken waard. Het was een goudmijn waar later velen inspiratie en meer (samples) haalden… Aan jullie om ze te spotten. Maar eerst meer over Other Side.

Frontman Zodorozny gaat met de vaste ingrediënten aan de slag. De bleeps en sweeps, bass lijnen baslijnen en industriële sounds klinken bekend in onze oren. Stevig werk. Dansbaar. En duidelijk op het vertrouwde pad. 
We missen eigenlijk enkel nog de vrouwenstem, de kenmerkende stijl is er. Alle 7 nummers laten een gespierde indruk na. Een EBM-/ techno-/ industrialdosis nodig deze week? Zo. Batterijen geladen!

De meeste indruk maakt het nummer Constant. Het had zo ook uit het repertoire van Tiga kunnen komen. Maar dan met een snufje Pierre Henry, zoals op zijn  Psyche Rock! Als extraatje krijgt het nummer bovendien een remix door The Hacker. Beiden hadden op hetzelfde label in 2019 al samengewerkt, met als resultaat Nancy – It Turns Gold. 

Nog een weetje? Producer Matia Simovich, (INHALT) schilderde zelf de hoes. Doe het zelf (post)punk, weet je wel. 

Tot op de dansvloer!

Other Side is digitaal en op 300 exemplaren ook op genummerde lp verschenen bij Electronic Emergencies .

Bandcamp Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More