Home ReviewsAlbum Reviews B, CHVE & SYNDROME – Reworks (Consouling Sounds)

B, CHVE & SYNDROME – Reworks (Consouling Sounds)

by Rudi De Bleser

In 2015 bracht Colin H. Van Eeckhout RASA uit. De zanger van Amenra maakte daarvoor uitsluitend gebruik van een draailier en zijn stem als instrumenten om diep in zichzelf te graven. Dit is CHVE op zijn meest kwetsbaars. Hij brengt lange soundscapes die in ambient en drones het onuitspreekbare proberen te vangen. Het album eindigde ergens tussen folk, drone en ritueel. Maar bovenal is het een meditatie en een reis naar binnen, tussen verdriet en tranen.

Forever And A Day was dan weer een vroeg werk van Syndrome oftewel de solo output van Mathieu Vandekerckhove, gitarist bij Amenra. Hij handelt in repetitieve aanzwellende soundscapes die zeer filmisch van aard zijn en dan ook vaak vertaald zijn in prachtige clips, door onder meer Tine Guns.

B is het live techno-project van Bert Libeert. Gewapend met slechts twee synths en twee drummachines brengt B de rauwheid en spontaniteit van live muziek terug naar de clubs. Het is een compromisloze mix van harde EBM en oldschool techno uit de jaren 80 en 90.

De samenwerking begon toen B zich liet inspireren door de track Rasa van CHVE en Forever And A Day van Syndrome. Hoewel de meditatieve sfeer van CHVE en SYNDROME goed bij de donkere baslijnen en diepe beats van B past, is het niet altijd een verbetering. De oude techno mist vaak wat subtiliteit en overstemt letterlijk de gevoelige zang van CHVE. Interessant experiment maar niet 100 percent geslaagd. Bij de muziek van Syndrome past de toevoeging iets beter.

CHVE en SYNDROME vs de old school techno van B: interessant maar niet altijd even toppie.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More