Home ReviewsAlbum Reviews CAPTAIN KAISER – The Drovers Inn (Bearded Punk Records/ White Russian Records)

CAPTAIN KAISER – The Drovers Inn (Bearded Punk Records/ White Russian Records)

by Robbert De Schutter

Punk en de Kempen, een succesrecept dat al jaren meegaat. Captain Kaiser draagt hier met verve toe bij. Na hun debuutalbum, drie singles en airtime op Willy en Studio Brussel, waar ze presentatrice Michèle Cuvelier charmeerden en de vlammende soundtrack voor haar ochtendshow maakten, serveren ze ons nu hun tweede album.

© Captain Kaiser

The Drovers Inn: tien nummers binnen het half uur, je bent gewaarschuwd.

Opener Moscow Mule, nodigt meteen uit om het glas te vullen en zet de toon voor de rest van het album. De brommende bas, scheurende gitaren en rauwe stem in Taste My Ink vormen de perfecte soundtrack voor vettige toestanden in dampende moshpits. De eerder uitgebrachte single Post Gig Depression, doet er nog een schepje bovenop. Alles kapot! Single Malt is een rammende ode aan whiskey, The Drovers Inn en leven in het moment. Helemaal platwalsen doen ze met Afraid. Producer Thomas Valkiers, ook zanger bij CRACKUPS, springt hier even in voor de backing vocals. De plaat sluit af met Night Time Hikes. “Raise your glass on me” is de laatste vers van de plaat en dat mag ook, want wat een plaat.

Een muzikale ode aan pinten drinken, muziek maken en optreden. Alles wat niet toegelaten is in deze levenloze periode. Captain Kaiser maakt duidelijk waarom cafés, jeugdhuizen, clubs en concertzalen broodnodig zijn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More