Home ReviewsAlbum Reviews BUTTERFLY BULLDOZER – The Great Becoming Of Captain Fuzz (Tempest Of Noise)

BUTTERFLY BULLDOZER – The Great Becoming Of Captain Fuzz (Tempest Of Noise)

by Bootsie Butsenzeller

Uit het Franse Nantes komt dit vijftal gefladderd en gedenderd. Single TANK die z’n schietplatform gericht houdt tussen The Clash en Talking Heads met buskruit gedrenkt in LSD, kregen we al op ons afgevuurd. Nu is er de 5 tracks tellende ep van Butterfly Bulldozer.

© Butterfly Bulldozer

Opener BTF BDZ zet meteen al een andere toon zet. Grillige tegendraadse gitaren met een strakke ritmesectie die echo’s oproepen van wijlen Hitch, Shellac en onze Fake Indians. Ook deze track wordt ergens neergelegd om een beetje psychedelisch te gaan mijmeren. PR. TRICKS (yep alle titels staan in hoofdletters) is een pak chiller van aard en groove en zou zo van Ween kunnen zijn. Jazzy, licht exotisch en vervolgens geil funky wordt het zelfs in ROCKET. Waardoor onze perverse geest zich meteen op de geestige Gruppo Sportivo zinsnede “You gotta give me one more chance, I’ve got a rocket in my pants” stort. De intro van OB-1 moet qua dramatiek niet onderdoen voor Golden Earring’s Radar Love, om dan best een intieme en tedere liefdesverklaring aan de Jedi Master te krijgen. De contrastrijke dynamiek zet de contradictie van de bandnaam ten volle in de verf.

Vijf tracks die onderling zo divers in aanpak zijn, en toch een geheel vormen. Puike songschrijverij en smaakvol gekruid. Het Franse accent van de zanger, is in dit geval zelfs geen struikelblok maar eerder een extra schattigheid. Factoren die ervoor zorgen dat deze ep ons ook wel stevige vlinders in de buik geeft.

SpotifyFacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More