Home ReviewsAlbum Reviews BRVT – Promise

BRVT – Promise

by Bart Verlent

Brvt werd in 2019 gevormd door de Britse songschrijver en vocaliste Arianna D’Amato en multi-instrumentalist Tim de Fontaine. In 2020 werkte het duo samen met Mustii aan de commerciële single Time Is Up, maar Brvt wil nu een andere richting uitgaan. De twee vonden een partner in producer Mathieu Grillo en samen brachten ze in 2021 de debuutsingle Co2 uit waarop we een zweverig triphop geluid hoorden dat perfect matchte met de warme soulstem van D’Amato.

© BRVT

Twee jaar later is er eindelijk de debuutep.

De debuutsingle staat er niet op maar wel de andere knappe singles die het trio de afgelopen jaren mondjesmaat heeft gelost.

Opener is Vague, de knappe single die we in 2021 voor het eerst te horen kregen. Het doet wat denken aan de eerste Massive Attack platen: melancholische triphop met een vleugje soul. Promise is één van de nieuwe songs op de ep en heeft meer iets van de kwetsbare dreampop van London Grammar. Diezelfde sfeer zit ook in het prachtige Little Waves, dat de band vorig jaar uitbracht als single.

Bad Habits kondigde begin deze maand de ep aan en heeft een rijker geluid dan de andere composities. Het klinkt ook soulvoller doordat Ariana meer ‘doorzingt’ en zo alle aandacht naar zich toetrekt met haar prachtige stem.

Afsluiter Outro is geen instrumentale track maar een volwaardige song die een elektropopgeluid laat horen.

Op de nieuwe ep valt op dat het trio nog wat op zoek is naar welke richting ze nu juist uit willen. De nummer klinken heel overtuigend maar een eigen sound is er nog niet, zodat het soms wat lijkt op een bijeenraapsel van losse ideeën. Het talent is er zeker, nu nog een eigen sound vinden en dan gaan we nog veel van dit trio horen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More