Home Belgisch BRUT (Alles records)

BRUT (Alles records)

by Ruben De Vleeschauwer

Faux Fur is een Antwerpse beatmaker die experimentele soundscapes maakt. Zijn nieuwste release heet Brut, een naam die zowel in het Nederlands als in het Frans kan geïnterpreteerd worden en steeds de perfecte beschrijving vormt, zoals te lezen valt op zijn bandcamp. Op de release staan 5 tracks die elk gekoppeld worden aan eigen visuals van interessante texturen. De fysieke release verscheen op VHS-cassette, een coole gimmick met een knappe uitvoering die perfect past bij het lo-fi en glitchy karakter van de muziek. Het artwork werd gemaakt door Viktor Kadic.

De plaat begint met Peachtrees, een onheilspellende ruisende ouverture die de toon perfect zet voor het tweede nummer. Silver, compromisloze elektronica met heftige beats en merkbare neuro invloeden. Toch weet dit nummer tussen al het geweld door ook heel dromerige texturen op te zoeken, wat een perfecte brug vormt naar de rest van de nummers die een pak rustiger zijn. Attempt, Feed the Womb en Blue lines zijn de nummers waar de release echt interessant wordt. Gestoord maar melodisch, ruw maar schoon, intens maar rustig. Het zijn deze tegenstellingen die aan het hart van Brut liggen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More