Home ReviewsAlbum Reviews BRIK TU-TOK – Greatest Hits (Eigen Beheer).

BRIK TU-TOK – Greatest Hits (Eigen Beheer).

by Patsker Omaer Beguin

Experiment trekt aan of stoot af. Brik Tu-Tok is een Gents duo dat sedert 2017 de creatieve sferen van hun innerlijk universum onderzoekt. Acteurs en theatermakers Maxim Storms en Linde Carrijn proberen als onconventioneel duo hun energie in experimentele geluiden te uiten, door met cassettes en allerhande zelfgemaakte objecten, geluid en ook beelden in elkaar te verweven.

(c) : BRIK TU-TOK

De kitscherige popdeuntjes zijn instrumentaal minimalistisch van karakter waar vooral de zanglijnen de basis van de tracks vormen. De vocalen van Maxim Storms lijken sterk op die van Stef Kamil Carlens en drijven nogal eentonig doorheen de overgeacteerde liedjes. De percussie klatert door de hoekige melodiestructuren door en zorgt voor knipoogjes naar The Residents.

Halfweg Greatest Hits vervagen de experimentele escapades in vervelende en saaie stukken.  Brik Tu-Tok blijf doordrammen op dezelfde cadans en vergeet hun abstracte leefwereld spannend te houden. Onze aandacht verzwakte in het magere, theatrale tweede deel van hun Greatest Hits.

Brik Tu-Tok probeert met deze release toch origineel voor de dag te komen. Om de luisteraars te blijven boeien komen ze nogal gebricoleerd en geforceerd over. We lieten deze theaterroersels gewoon aan ons voorbijgaan. Experimentele structuren met een te grote hoek af waardoor het overblijfsel in het niets verdwijnt.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More