Home ReviewsAlbum Reviews BOSHAARD – Boshaard (Crate Records)

BOSHAARD – Boshaard (Crate Records)

by Pieter Walcarius

Boshaard is het duo Dominique Vantomme (Vegir, ROOT,..) en Toon Bosschaert (Fu-Rame, Waar is Ken?,..). Deze twee heren hebben elk een muzikale achtergrond om U tegen te zeggen en hun voorliefde voor de piano staat in de sterren geschreven. Voeg daar nog wat knopjes, analoge drumcomputers en synths bij en je hebt Boshaard. Dat is wel heel simplistisch uitgelegd hoe deze getalenteerde muzikanten songs maken want Boshaard is meer dan de muziek alleen. Dat bewezen ze in februari al met hun albumrelease livestream vanuit het Wilde Westen. Een audiovisueel spektakel dat meer dan de moeite waard was. We kregen al een voorproefje met de track Gavers Pt& & Pt2 dat hier omschreven werd als een zacht en met enige voorzichtige, frivole lichtheid raak werk. De eerste release van Boshaard is bij deze een feit.

De plaat opent met Gorzen, een nummer dat je vanaf het begin met een soort dreigende elektronische hartslag meesleurt in een bos waar niemand veilig is. Al snel gaat die over in een dromerige piano die een sfeervolle soundscape creëert. Gorzen is muzikaal mooi opgebouwd en zet meteen de toon voor wat nog komt op de plaat.
Bosvloeker, wat we trouwens een geweldig naam vinden voor een song, blinkt uit in een mix van minimale electro en klinkt geweldig mooi in al zijn eenvoud.

De muziek die deze heren maken, verwijst afwisselend naar Nils Frahm, Poltrock, GoGo Penguin en Grandbrothers. Boshaard slaagt er in om bij elke song een bepaalde sfeer te creëren die je gans het nummer meesleept. Wayfarer is daar een mooi voorbeeld van en bij Nuthatcher krijg je het gevoel dat er iets tot leven zal komen.
Onze favoriet op de plaat is Fuisce waarin Toon en Dominique hun klasse laten zien. Het lijkt of alle vorige nummers hier samenkomen en versmolten worden tot een één geheel wat leidt tot een magistraal nummer!

Afsluiten doen ze met Per een rustig nummer waar vooral de piano te horen is en die de perfecte afsluiter is van dit mooie album.

Een meer dan geslaagde debuutplaat van deze heren want in dit bos willen we gerust wel eventjes vertoeven, hier heb je geen boshyacinten voor nodig. De plaat komt uit bij Crate Records en is verkrijgbaar op limited vinyl.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More