Home ReviewsAlbum Reviews DAYANNE – In A Silent Way (Eigen Beheer)

DAYANNE – In A Silent Way (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Janne Blommaert en Daan Demeyer zijn niet vies van een streepje romantiek. De twee gaan sinds kort door het leven als Dayanne en op hun debuutep In A Silent Way gaan ze voluit voor smeuïge, filmische soulmuziek. In vijf, naar onze zin soms wat te korte, nummers bezingen ze de liefde alsof hun leven ervan af hangt!

©Alexander Popelier

Onbeschaamd romantisch gaan ze geen enkel cliché van het genre uit de weg. Zinderende galm, een blue note hier en daar, dramatisch met de stem naar een noot toe glijden… ze komen er allemaal mee weg! Veel is te danken aan de geweldige, ietwat hese stem van Janne, het hoge niveau van de productie (van Mathias Stal) en de filmische kwaliteit van de nummers.

Als je houdt van Billy Joëls New York State Of Mind, mooie herinneringen koestert aan de serie Cheers of helemaal warm loopt van Randy Crawford dan zal deze Dayanne je zeker niet onberoerd laten. Al zullen sommigen het liever bij het origineel houden.

Dayanne verleggen geen grenzen met hun debuut, daarvoor klinkt het allemaal wat te bekend in de oren. Toch maken ze indruk met hun volwassen geluid en de uitgepuurde, zwoele productie. Een sterk debuut, het ontdekken waard.

Op 30 april kan je hier om 20u kijken naar de concertfilm dit de band maakte in de Johnny Green Giant Studio bij de release van hun ep.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More