Home ReviewsAlbum Reviews GO MARCH – III (Dunk! Records)

GO MARCH – III (Dunk! Records)

by Bart Verlent

De muzikanten van Go March hebben in normale tijden een redelijk drukke agenda want elk van hen speelt ook nog bij andere bands. Daarom moesten we drie jaar wachten op het derde album van deze uniek band. Het album kreeg de toepasselijk titel III. Op deze release verdiepte het trio zich nog meer in de richting van de elektronische muziek. Maar geen paniek, de band blijft trouw aan haar minimalistische aanpak waarbij ze er alles aan doet om de spanning in de nummers te houden.

© Go March

Toen we de single Zipp, die de ep opent, hoorden, maakten we algauw de vergelijking met krautrockbands. Maar doordat het trio in dit meer dan 7 minuten durende nummer veel variatie brengt, wijkt Go March af van het typische krautrockpad. De track is dan ook erg dansbaar en donker zodat we er ook iets van Leftfield in horen. Een opener van formaat!

Het tweede nummer op de ep is Ortisei. De titel verwijst naar de geboortestad van Giorgio Moroder in Zuid-Tirol. We horen wel iets van de typische synthgeluiden van de synthesizergrootheid. Door de monotone bas en drums blijft de term “krautrock” toch weer terugkomen ook al is het dan eerder lichtvoetige krautrock door de pure gitaarklanken.

Geluiden van een stoomboot lijken wel de intro van Stampede. Eens de stoomboot is verdwenen, krijgen we een stevige danstrack van formaat. Wat een aanstekelijke groove zet Go March hier neer! Op dit nummer kan je onmogelijk stilzitten.

Droplets sluit deze afwisselende ep rustig af. Het trio neemt ons mee op een meer dan 7 minuten durende trip die opgebouwd is rond een eenvoudige, steeds terugkerende akkoorden structuur. Het is een nummer dat je terug met de voeten op de grond zet, na die intense songs die we voordien kregen.

Go March kent de kunst om zichzelf niet steeds te herhalen. Ook al heeft dit trio een eigen sound, toch experimenteren ze steeds met andere genres en geluiden. Zo weten ze ons steeds te boeien. Hopelijk moeten we niet veel geduld meer hebben om deze sublieme nummers live te horen.

Kan je toch niet wachten check dan zeker de livestream op 30/04.

Voor clip & muziek klik hier

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More