Home ReviewsAlbum Reviews BOI WONDER – Behave (Pelican Fly)

BOI WONDER – Behave (Pelican Fly)

by Bart Verlent

Het Brusselse platenlabel Pelican Fly bestaat al sinds 2011, toch is Boi Wonder de eerste en enige Belgische artiest die heeft getekend bij dit label. Twee jaar geleden debuteerde Jelle Lisson en Maxiem Charlier met de single Living Room waarop we vrolijke dansbare electropop kregen. Het nummer werd ingezongen door Stijn Gielen (Johnny Berlin) wiens stem serieus werd bewerkt met de vocoder. Gielen zorgde ook voor de vocalen op de andere singles I Like You, Whispers en Encores en is dus de vaste stem van Boi Wonder geworden.

(c) Boi Wonder

Alle singles zijn terug te vinden op dit debuutalbum behalve de eerste single Living Room. I Like You staat op deze plaat zelfs twee keer, een gewone versie en een versie waar ze de stem van Gielen zo vervormt hebben dat ze niet meer te herkennen is. Ook de andere nummers op dit debuut liggen in de lijn van de singles, goed in het oor liggende synth-dancepop die niet misstaat tussen de grote namen zoals Flume, Burial, Mount Kimbie en Disclosure.

Dat alle singles radiohits werden, deed al ons vermoeden dat dit duo uit Sint-Truiden heel wat in hun mars heeft en dat bevestigen ze nu met dit debuut. Acht nummers met lekker zomerse dansmuziek die niet de platgetreden paden bewandelt maar avontuurlijker wegen inslaat. Het zou ons niet verbazen dat Boi Wonder een goed exportproduct zal worden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More