Home Belgisch JAKOMO – Luna Park (ET!KET Records)

JAKOMO – Luna Park (ET!KET Records)

by Bart Verlent

Het is te begrijpen dat het Brusselse indiekwartet JAKOMO dit jaar in de halve finale van Humo’s Rock Rally is geraakt. Ze maken al sinds 2017 zomerse onbezonnen slacker pop waar de invloeden van Homesake, Whitney en Oscar Jerome in weergalmen. Maar om de één of andere reden blijft deze band altijd wat onder de radar.

(c) Anne Ballon

In de herfst verschijnt hun nieuwe ep Fastbreak waarop Mathias Stal (geluidstechnieker bij onder andere Pavlove, Mooneye en Gestapo Knallmuzik) instond voor de productie. We hadden al kennisgemaakt met de eerst single Onlyu, die voor ons de perfecte soundtrack leek voor een lange dagdroom over een geliefde op een stralende zomerdag. Luna Park zou het meest catchy nummer zijn uit deze ep. Dat is best mogelijk, want met een lekkere uptempo beat, dromerige zomerse gitaarriffs en een psychedelische geluidje dat af en toe komt opduiken weet JAKOMO ons te verrassen met een originele compositie.

Zanger Julien klinkt nog steeds alsof hij de broer van Mac DeMarco zou kunnen zijn en muzikaal heeft JAKOMO ook wel iets weg van de Canadese songschrijver. Toch heeft deze Brusselse band een ijzersterke eigen sound. Met Luna Park wisten ze ons weer in te pakken met zomerse feelgood pop die heel verslavend werkt. Gitarist Wouter Vermijs zorgde voor een knappe clip die perfect bij het nummer past.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More