Home ReviewsAlbum Reviews BOHEMYST – Čerň A Smrt (Petrichor)

BOHEMYST – Čerň A Smrt (Petrichor)

by Patsker Omaer Beguin

De Tsjechische extreme metal band Bohemyst is de verderzetting van Avenger (niet te verwarren met de Britse hardrockgroep Avenger uit de jaren ’80) die omwille van persoonlijke en praktische redenen verplicht werd na 25 jaar een naamsverandering te ondergaan. Bohemyst bewandelt hetzelfde muzikale metal pad met de laatst bekende line-up van Avenger (1992-2017).

De bandleden van Bohemyst hebben hun laatste buskruit nog helemaal niet verschoten. Petr “Rámus” Mecák (gitaar), Jiří Kocián (gitaar), František “Infernits” Vávra (bas), Radek Popel  (vocalen) en Honza Kapák (drums, samples en orkestrale programmatie) staken veel tijd en energie om hun debuut, onder de nieuwe naam te realiseren. Bohemyst mokert met Čerň A Smrt (wat ‘zwarte dood’ betekent) een energieke portie zwartgeblakerd metaal de wereld in.

Het album start met een gezapig cliché introotje dat bij de eerste gitaarriffs naar de vergetelheid gekatapulteerd wordt. Radek Popel wisselt met gemak zijn snerpend black metal geschreeuw af met doffe death metal grunts. De intense vocalen fluctueren tussen het gekrijs van opper black metal zanger Ihsahn (Emperor) en het gebrul van David Vincent (Morbid Angel, Terrorizer). Het geluid en stijl van Bohemyst ligt ook ergens tussen de vermelde extreme top metal bands. De knetterende songs bevatten uitgebalanceerd en inhoudelijk gitaarwerk afgewerkt met scherpe en melodieuze solo’s. De spookachtige elektronische effecten zorgen voor een atmosferische randje in het extreme metal geweld waarbij ook heel wat doom elementen verwerkt in zijn.

Het krachtige geluid van Bohemyst zorgt niet alleen voor stramme nekspieren maar ook voor een verstikkende sfeer waarbij het bijna onmenselijke drum en bas gedreun een grote rol in speelt. Origineel is dit helemaal niet maar Čerň A Smrt is een verdomd goede en gevarieerde plaat geworden waar de liefhebbers van extreme metal van gaan smullen.

Bohemyst zet zich met verve op de Midden-Europese metal kaart. Čerň A Smrt is zowel digitaal verkrijgbaar als op cd, lp en tape. Een hebbeding.

https://bohemyst.bandcamp.com/releases

https://www.bohemyst.cz/

https://www.facebook.com/Bohemyst

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More