Home Singles HALEHAN – The Gene’s Man

HALEHAN – The Gene’s Man

by Bart Verlent

De Brusselse singer-songwriter Alexandre Lambrecht was vroeger de frontman van Throw Television en Mannequins on 7th Street. Vanaf 2017 begon Lambrecht solo muziek uit te brengen onder de naam Halehan. Omwille van zijn eclectische schrijfstijl en de druk van de muziekindustrie besloot hij om zijn muziek in eigen beheer uit te brengen. Zijn vorige ep verscheen nog bij PIAS. Hij bracht dit jaar al vier singles uit die ook terug te vinden zullen zijn op zijn debuutalbum Atlantis dat volgend jaar verschijnt.

© Halehan

Terwijl de vorige singles van Halehan dromerige indiepop song waren, gaat hij met deze The Gene’s Man een volledige andere richting uit. De track begon als een grap, maar eindigde als zijn eerste poging tot een rap nummer. In dit nummer speelt de Brusselaar een onzeker personage dat zich voordoet als een stoere jonge die kritiek uit op de fake wereld die mensen opbouwen via de sociale media.

Ook al mag dit Halehans eerste rap-poging zijn, de song klinkt heel overtuigend. Hij klinkt hier als een funky Anderson Paak. met zalige, groovy vibes. Als hij old school rapt, klinkt hij zelfs als Snoop Dogg.

Het is fijn om te horen dat Halehan zich niet vastpint op één genre. Hij gaat constant op zoek naar de muzikale grenzen die hij kan overschrijden. Dat levert knappe nummers op die absoluut niet voorspelbaar zijn.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More