Home Singles UMA CHINE – The Frog (W.E.R.F. Records)

UMA CHINE – The Frog (W.E.R.F. Records)

by Bart Verlent

Nele De Gussum en co leverden dit voorjaar hun tweede album af met de toepasselijke titel Changes. Op dit album komt Uma Chine met een ander geluid dan voorheen. Er staan wondermooie song op over waar droom en daad samenkomen, een verwerkelijking over het onwerkelijke.

© Björn Comhaire

The Frog is ook afkomstig uit dit recente album en is een nummer over het bezweren van liefdesverdriet. Het is een sprookje over een meisje en een kikker, die geen prins blijkt te zijn. Met mysterieuze soundscapes, basic drums en magische stemmen neemt Uma Chine ons mee naar hun bijzondere droomwereld.

De bijbehorende clip heeft De Gussem geregisseerd in samenwerking met Julian Devos (die tevens ook instond over de mini-documentaire over Uma Chine). De clip waarin bevreemding, mysterie en symboliek de hoofdelementen zijn, vult het pakkende nummer over de liefde, over grijpen en loslaten mooi aan.

Deze sublieme single bewijst nogmaals dat Uma Chine een unieke band is met een magisch, origineel geluid dat je niet meer loslaat.

Uma Chine kan je live aan het werk zien op 18 september op het Leffingeleuren festival, 1 oktober in De Republiek in Brugge en 23 november in de Gentse Handelsbeurs.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More