Home ReviewsAlbum Reviews BOBBY C – Smoke and Mirrors (Eigen Beheer).

BOBBY C – Smoke and Mirrors (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Not a singer songwriter. De woorden van Bobby C op hun Facebookpagina om hun muziek te omschrijven. Klopt als een bus. Vroeger (terecht) wel eens ondergebracht als één van de weinige bands Britpopbands in ons land, en hoewel je nog wel de liefde voor de Big Ben nog kan voelen, is deze gloednieuwe ep is een stuk rauwer en veel meer straight in your face dan wat we tot nu toe van de bende van Bob Caussyn hebben gehoord.

Evolutie staat ook in het woordenboek van deze band uit Eeklo en dat is een meer dan goede zaak. Vier songs waarmee je al eens naar buiten mag komen.

Opener Strangest Things is een uptempo song die zo in je hoofd zit. De beste song die Stereophonics nooit hebben geschreven (en nooit zullen schrijven). Gemasterd door legende Barry Grint, een legende die achter de knoppen zat met Wild  Beasts, maar ook bijv. met T. Rex. Jawel.

Out Of Reach is minstens even sterk. Het deed ons wat denken aan wat de gasten van Freaky Age doen, let vooral op het subtiele gitaarspel dat de song een extra elan geeft. Met dit moet Bobby C zeker meer bekendheid vergaren.

Smoke And Mirror gaat nog iets meer de ruige kant op, denk aan The Strokes. Als dat soort dingen je aanspreken, ben je verkocht.

Lady Fortune is de laatste kogel die in je maag gespitst wordt.

ndierock met kloten! Zelfs Herman Brusselmans is fan.

Op 1 juni wordt deze ep voorgesteld in de N9 en dat is in (jawel) Eeklo.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More