Home ReviewsAlbum Reviews AMORTISSEUR – Ik Hang Het Uit (Starman Records).

AMORTISSEUR – Ik Hang Het Uit (Starman Records).

by Didier Becu

Je vindt tributebands een tikkeltje overbodig, omdat je genoeg hebt aan het origineel? Vinden wij ook, hoewel zo’n groepen in bepaalde gevallen alsnog voor een gepast feestje kan zorgen. Maar tributebands die op de koop toe ook nog eens platen uitbrengen, hoe nutteloos is dat?

Allemaal juist, tenzij je Amörtisseur heet. Deze Antwerpenaren doen namelijk iets wat andere soortgenoten maar al te vaak vergeten: er een eigen twist aan geven zodat je geen seconde het idee hebt dat je naar een tributeband aan het luisteren bent. Het concept van Amörtisseur is simpel, maar ontzettend effectief: Motörhead-songs in het Antwaarps! Op papier stelt dit natuurlijk niets voor, maar eens je het hoort, dan piep je anders, hoewel een voorliefde voor Lemmy’s muziek en een kennis van de sinjorentaal je aardig op weg helpt.

Na een ep en een album is Amörtisseur er nu met een nieuwe mini-lp waarop ze nog een stapje verder gaan. Zes Motörhead-songs (uiteraard) met de medewerking van andere muzikanten. Op zich ook weer  niet speciaals, ware het niet dat Demmy Lekkers, Lucky Dee en Fast Johnny artiesten hebben uitgenodigd die je niet meteen associeert met de decibels van Motörhead.

Kapitalist (bewerking van Capitalist) met het Studio Brussel dj-duo Goe Vur In Den Oto leunt het meest aan bij de Motörhead-sound, maar wat dacht je van duetten met Slongs Dievanons en Halve Neuro, Nele Paelinck die viool speelt School Is Cool, geluidsbricoleur Blaastaal of Marcel Vanthilt?

Ongehoord? Verontschuldig ons dat we opnieuw in herhaling vallen, maar hoe fout deze combinaties ook mogen klinken, ze werken! En iets zegt ons sowieso dat wijlen Lemmy Kilmister dit soort dingen alleen maar zou toejuichen.

Ook niet onbelangrijk in tijden van kille downloads zonder smoel: Ik Hang Het Uit is uitgebracht op prachtig purper vinyl met een opmerkelijke hoes die een persiflage (of noem het voor ons part een eerbetoon) is aan Electric Ladyland van Jimi Hendrix is. En voor wie denkt dat een platendraaier iets is uit de prehistorie krijgt er gewoon een downloadcode bij.

Facebook

Website

Starman Records

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More