Home ReviewsAlbum Reviews BLU SAMU – Moka (PIAS).

BLU SAMU – Moka (PIAS).

by Didier Becu

Wonderkinderen. Ze worden blijkbaar in België aan de lopende band gemaakt. Blu Samu is de volgende in het rijtje, hoewel Salomé Dos Santos (dat is haar echte naam) al sinds haar debuut Blue uit 2015 in de kijker loopt.

Deze zomer staat ze op Dour, Les Ardentes en Coleur Café, een carrière die op ontploffen staat en een muzikante die net als dat andere wonderkind (Angèle) alles in zich heeft om het internationaal ver te gaan schoppen.

Moka is haar nieuwste. Een gloednieuwe ep met daarop zes songs waarop Salomé met allerlei stijlen uitpakt, kwestie van te tonen dat ze veel in haar mars heeft. Doordat Blu Samu zo veel invloeden in haar muziek gooit, verveelt het dan ook geen minuut. Nooit de gemakkelijke weg kiezen, bij Salomé is het gewoon het talent dat haar leidt.

Sade, waarmee Moka begint, ken je al een tijdje van onze Spotify-lijst. Zwoel, sexy en jazzy. Zo’n lui liedje om voor achterover te gaan liggen en te genieten van alles wat op je afkomt. Nog sensueler is Love Blu of Nathy, het duet met haar maatje Peet van Le 77, de band waarmee ze trouwens een woning deelt.

Op Raisonner horen we neosoul en Braziliaanse invloeden, maar vooral haar gouden instrument: die stem! Manzanita is hiphop zoals we het graag horen. Niet vies van hitgevoeligheid, maar met een grote finesse en zin voor avontuur. GanGang klinkt even gek als de titel, ontspoorde hiphop met minimale beats. Het duurt amper twee minuten, maar het klinkt.

Uitmuntende artieste…

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More