Home ReviewsAlbum Reviews MARBLE SLAVE – Surveillance (Synth Religion).

MARBLE SLAVE – Surveillance (Synth Religion).

by Nel Mertens

New New Wave uit Parijs met opnieuw een ep van Marble Slave: Surveillance! Dit soloproject werd geboren vanuit vele slapeloze nachten en onuitgesproken gevoelens en in deze ep vindt Marble Slave zijn eigen stem om het te hebben over de breekbare en betekenisvolle momenten die een leven definiëren.

Het nummer Where Sad Boys Go Dance straalt de titel volledig uit. Als luisteraar hoef je de verbeelding niet veel aan te spreken om de verdrietige jongens voor de geest te halen die zich op dit nummer – met het hoofd naar de grond en gesloten, betraande ogen in zwarte make-up verhuld – verleidelijk op de dansvloer voortbewegen. De remix van dit nummer op de ep is zeker ook een meerwaarde !

Maar de ‘sadness’, die prachtige tristesse is in alle nummers wel sterk aanwezig. Ook Falling neemt je mee langs dit pad, hoewel toch voorzien van lichtvoetige synts.

Surveillance en Poison zijn snellere, iets strakker afgelijnde nummers, wat deze zeer dansbaar maken ‘even for the sad boys…’      Van de titeltrack vind je ook een, wat ons betreft iets meer toegankelijkere, minder zware remix op de ep.

Een knappe ep vol nostalgische synth pop en dromerige new wave , gemastered door en onder het label van Hélène De Thoury van Hante !

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More