Home ReviewsAlbum Reviews BLOW 3.0 – Equality (DOX Records).

BLOW 3.0 – Equality (DOX Records).

by Bart Verlent

BLOW is terug, maar nu in een geupdate versie. Het mysterieuze, onbekende trio liet voor het eerst van zich horen in 2011 tijdens de Gents Feesten. Sindsdien verstoorde het gemaskerde trio de openbare orde in de straten van binnen- en buitenlandse steden met hun originele mix van dance, hiphop, drum ‘n’ bass en jazz enkel met hun twee saxen en een drum.

In 2016 verscheen hun titelloos debuut en de band ondervond dat ze als podiumband nieuwe mogelijkheden hadden voor hun sound. Het trio experimenteerde met effectenpedalen en samples zodat de horizon van hun geluid breder en breder werd. Zo werd voor dit trio een derde hoofdstuk geopend en werd BLOW 3.0 geboren.

Eind vorig jaar kregen we al een teaser te horen van dit nieuw geluid met de single Stella, tevens ook de opener van Equality. Het viel onmiddellijk op dat het gekende BLOW geluid was opengetrokken tot een nog indrukwekkendere muur van geluid. En dat zonder hun rijke invloeden en catchy elementen te verliezen.

En dat geldt voor het hele album dat bruist van begin tot eind. Aanstekelijke grooves vliegen ons rond de oren zodat onze aandacht alle elf nummers bij deze plaat blijft. Bij sommige instrumentale bands valt na een tijdje toch wel een bepaalde verveling omdat ze vaak blijven herhalen en niet blijven boeien maar dat kan zeker niet gezegd worden van deze schijf.

Met BLOW 3.0 is er niet enkel gekozen voor een breder geluid maar nu blijken hun composities nog meer op de dansspieren te werken. Enkel met Bonobo concentreert het trio zich meer op een breed klankentapijt dan op de dans-gerichte ritmes en krijgen we een meer ingehouden stuk van hen te zien, wat zeker even boeiend is om naar te luisteren. Maar de andere tracks op deze plaat zijn dus meer up-tempo.

Deze studio versies klinken al behoorlijk straf maar live gaat dit nog meer knallen. Wij zijn zeer te vinden voor deze update BLOW 3.0 en met deze plaat blazen ze ons letterlijk en figuurlijk van onze sokken.

BLOW 3.0 kan je live aan het werk zien op:

24/04 – Vooruit, Gent
10/05 – Café Café, Hasselt
23/05 – De Casino, Sint-Niklaas (samen met Evil Empire Orchestra)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More