Home ReviewsAlbum Reviews BEYOND OUR SIGHT – The Void Within (Eigen Beheer).

BEYOND OUR SIGHT – The Void Within (Eigen Beheer).

by Theo De Rycke

Dat ons kleine landje barst van talent is al lang geen geheim meer. Beyond Our Sight is een nieuwe band uit het Gentse. Onder eigen beheer brengen ze hun eerste ep The Void Within uit.

Bij het aanhoren van de eerste klanken, vreesden we dat Beyond Our Sight alweer een symfonische rockband zou zijn. Tegenwoordig krijgen we er zoveel te verduren dat het wel eens wat anders mag zijn. Als na een goede minuut Lendert z’n keelgat openzet en z’n brutale vocalen uitspuwt draait de toon volledig om. Icarus houdt z’n melodische gitaarklanken wel maar krijgt door de zang en strakke riffs een donkere, thrashy ondertoon.  Dit blijft dan ook de sound van de band gedurende gans van ep.

Met twee zangers die tegen elkaar op duelleren, krijgen de songs een extra dimensie en wordt het geheel versterkt tot overweldigende deathcore die recht uit de hel lijkt te komen.  Wat de zeven tracks op het album zo krachtig en gevarieerd maakt is dus ook hetgeen waar we in het begin voor vreesden. De afwisseling van de krachtige zang met de luchtige melodische gitaarstukken.

The Void Within is een heel sterk debuut van Beyond Our Sight wat ons alleen maar kan laten hunkeren naar een volledig album.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More