Home ReviewsAlbum Reviews BLACK SNOW IN SUMMER – Lost Feelings

BLACK SNOW IN SUMMER – Lost Feelings

by Nel Mertens

Rond 2013 startte Kurt Van Hollebeke met zijn darkminimal-, electrowaveproject Black Snow In Summer. Het was even zoeken naar de juiste vocaliste, maar die heeft hij ondertussen gevonden met Corina Baekeland (Face Your Fears). In 2019 verscheen hun debuutep Shadows At Night en die kreeg een opvolger met Lost Feelings. Een ep die met vier nummers een etmaal beslaat, want de A-zijde van de plaat staat voor de dag en de B-kant voor de nacht.

Een energiek doch minimalistisch ritme opent titeltrack Lost Feelings, waar de bitter verwrongen synths als geesten om lijken te zweven. Een begeesterende sfeer die doorheen het hele nummer klinkt en waarbij de vocals ijl mooi weerklinken! Deze track is ondertussen ook te vinden op het digitale compilatie-album Dark Virus X-Mas van Russian Dark Community en Insane Records, waarop je 50 tracks van o.a. Zwaremachine, Spankthenun, Pro Patria, Blut Reactor, A Slice Of Life en andere darkwave-, ebm- en synthwavebands terugvindt.
De instrumentale track Behind Closed Doors, klinkt – deels door de afwezigheid van Corina’s stem – een stuk donkerder en tot de uiterst minimale elektronische essentie herleidt. Toch weet deze trage compositie in eenvoud te boeien.
Vrouwen en verlangen lijken gepaard te gaan met de nachtzijde. Hoewel Julia een kille bezoekster blijkt… De koude vocals van Corina, passen perfect binnen het even kille kader dat rond haar gesponnen werd met snijdende synths en eenvoudige, repetitieve ritmes. Knap dat daar naar het einde toe warmere pianoklanken aan toegevoegd worden.
Lust ademt de titelsfeer tussen je opstaande nekhaartjes uit, want ijskoude wind en kil gezucht weerhouden niets om de sfeer van lust en verlangen te laten klinken.

Een pure minimal electro-ep waarvoor Mika Goedrijk de productie voor zijn rekening nam.
Lost Feelings komt er binnenkort ook op vinyl aan, maar ondertussen kan je deze ep reeds digitaal verkrijgen via Bandcamp.

(Her)lees hier ons review van de debuutep Shadows At Night.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More