Home ReviewsAlbum Reviews BLACK SNOW IN SUMMER – Shadows At Night (Eigen Beheer).

BLACK SNOW IN SUMMER – Shadows At Night (Eigen Beheer).

by Nel Mertens

Black Snow In Summer brengt sinds 2013 darkwave. Aanvankelijk deed Kurt Vanhollebeke dat voornamelijk alleen, een tijdje samen met Joyce Huvaere achter de microfoon en sinds kort met Corina Baekeland als nieuwe zangeres aan zijn zijde.

Samen brachten ze een eerste cd uit: Shadows At Night. Naast een drumcomputer, synths en wat samples hadden ze niet veel meer nodig om zeven elektronische nummers in minimal style uit te brengen.

Als een borrelend op gang komende motor start Run, waarna de elektronische sound met zachte beats uitgesmeerd wordt en tegelijk minimalistisch triggerend blijft in deze instrumentale track.

In Leaving Me krijgen we voor het eerst de stem van Corina te horen. Vrij doffe spoken vocals voegen een vrij emotieloze, duistere tint toe aan het nummer. Ook Another Sleepless Night geeft eenzelfde sound weer. Kerkklokken luiden Weakness in, waarna een strakke drumcomputer tegen de zang aan tikt, die overheersen in de met warm elektronische golven omhulde track.

In Power And Corruption horen we een duidelijke verzetsboodschap tegen de “fucking leaders of our state”. Distance is één van de nummers die met een typerende newwavebeat – die we ook in afsluiter Hope horen – zonder aarzelen aanzet om wiegend heen en weer te gaan schuifelen. De vocals vloeien hier knap samen met de muziek.

Een eenvoudige minimal sound weerklinkt in ieder nummer. Black Snow In Summer overweldigt ons niet meteen met dit debuut. Voor ons mag het geluid iets gevarieerder klinken in de toekomst, maar oordeel vooral zelf over de nieuwe sound van dit duo uit het Kortrijkse. En dat kan ook live, want Black Snow In Summer stelt zijn album voor op 8 november in Café Alfa in Wevelgem!

Facebook / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More