Home ReviewsAlbum Reviews BeNe GeSSeRiT – Insanely Live: A Collection of Unreleased Live Tracks – (Je m’en Fish)

BeNe GeSSeRiT – Insanely Live: A Collection of Unreleased Live Tracks – (Je m’en Fish)

by Patrick Bruneel

Op cd nu, als medium iets toegankelijker dan de cassette Live In Belgium And Holland (een rerelease van de originele cassette uit 1983) van een paar weken geleden, is er nu Insanely Live.

Als kennismaking met de surreële speelse wereld van het duo B. Ghola (Alain Neffe) en Benedict G. (zijn vrouw Nadine Bal) is deze verzameling van niet eerder verschenen livenummers een prima start.

Het minimalisme is aanwezig. Het speelse, de lach van Bal die al dan niet te pas en te onpas opduikt tijdens nummers (wij vinden het zeer geslaagd en hilarisch) n het vroege industrial-gevoel is er. Het experimenteel elektronische is ruimschoots aanwezig en het aanstekelijke van een aantal van de nummers ook, waardoor dit best wel een heel leuke en interessante verzameling is geworden.

Minimal Wave noemde men wat het duo deed in de jaren 1980. Geïnspireerd door de boeken van Dune van Frank Herbert zochten Neffe en Bal, beiden liefhebber van science fiction, het ruime sop om te exploreren richting fantasie, ingebeelde werelden, het uitvinden van nieuwe dingen, inclusief ter plekke verzonnen woorden en talen waarin Bal haar teksten laat horen.

Het mag onwerelds of anderwerelds klinken. BeNe GeSSeRiT deed gewoon zijn zin, voor een al dan niet ruim publiek.

Wie weet is de tijd nu rijper voor hun avontuurlijke muziek, met heerlijke deuntjes als Snake Un Jour, Snake Toujours en Rock Yoko.

Doordat het allemaal nog steeds behoorlijk experimenteel is en nauwelijks tijdgebonden klinkt, is deze cd nog steeds net zo actueel als toen de nummers live werden gebracht eind de jaren 1980 / begin jaren 1990 in onder meer Den Haag, Amsterdam, Eeklo en Aken.

FACEBOOK / BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More