Home ReviewsAlbum Reviews BEN WOLF – Now You Know (Weird Is Good/N.E.W.S.)

BEN WOLF – Now You Know (Weird Is Good/N.E.W.S.)

by Bart Verlent

Benjamin Dewulf was op weg om dokter te worden maar nadat zijn beste vriend op 18-jarige leeftijd overleed, gooide hij zijn leven helemaal om. Hij stopte met studeren en begon nummers te schrijven als zelf-therapie. Hij trok naar de studio met de Antwerpse producer James Lowland (WAYI, Amery) die ook meeschreef aan de nummers, en samen namen ze zijn debuutep op die Dewulf uitbrengt onder de artiestenaam Ben Wolf.

© Ben Wolf

Vorig jaar kregen we al drie singles (Out Of Order, Try Again Tomorrow en Ultraviolet) te horen waarop Wolf een combinatie brengt van pure pop en r&b. Diezelfde mix zet hij ook voort op zijn debuutep. Naast de drie singles staan er nog twee nieuwe songs op. Het is een mooi geheel geworden met sfeervolle popsongs.

Helaas klinken de nummers allemaal heel clean en heeft Ben Wolf niet echt een eigen geluid. We horen wat doorslagjes van Ed Sheeran met hier en daar wat Oscar & The Wolf. De songs kabbelen rustig voort zonder echt indruk te maken.

Benjamin heeft in elk geval een gevoelige, mooie stem en kan daar wel mee raken. Maar de songs hebben geen eigen gezicht en daardoor blijven we toch wat op onze honger zitten na de beluistering van deze ep.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More