Home Singles SPINVIS – Hollywood (Excelsior Recordings)

SPINVIS – Hollywood (Excelsior Recordings)

by Geert Mertens

Spinvis zal het nooit maken in Hollywood, maar in het Nederlandstalig taalgebied steekt hij met zijn spitsvondigheid en originaliteit boven heel wat werk uit. Neem nu de nieuwe single Hollywood, de vierde single uit zijn album 7.6.9.6. 

Het begint met een typische spanning opbouwende maar gedateerde filmsample om dan, voortgestuwd door een haast kinderlijke drum en klankkleuren zoals uit de vroegere Casio’s, een dreigende sfeer te scheppen. Zeker met het koor dat alle tekst van Spinvis haast aankondigt. Het geheel barst open tijdens het refrein, traditionele volksmuziek schrijft de bio en ja, dat kunnen we beamen.

Op het moment dat je denkt dat je in de flow van het nummer zit, komt een ijle vrouwenstem het geheel binnengewaaid waardoor het nummer weer een andere sfeer krijgt. Ook de videoclip bij het nummer is de moeite: het is een AR-kunstwerk van Spinvis’ zoon Nemo Vos (Tibor de Jong).

Voor fans van het betere Nederlandstalige lied een must!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More