Home Belgisch BELTOON: RAMAN.

BELTOON: RAMAN.

by Björn Comhaire

Heerlijk gitaarwerk, rock en blues verstrengeld in een gevecht om de aandacht en de stem van Simon Raman die ongegeneerd en met schijnbaar gemak schakelt tussen borst en kopstem. Dat is de debuutsingle Birth Of Joy van RAMAN. Voorbeeld en idool Chris Whitley komt af en toe om de hoek kijken, maar Simon Raman slaagt er perfect in om de valstrik van de imitatie te vermijden.

Dat de heren van RAMAN. weten waar ze mee bezig zijn, is vanaf de eerste noot van Birth Of Joy trouwens duidelijk. Ze hebben de kneepjes van het vak dan ook geleerd op de ouderwetse manier: door veel op het podium te staan. Simon Raman, Jasper Peeten en Bernd Coene zijn “the real deal”. Geen kasplantjes die in een beschermde omgeving zijn opgekweekt om dan met fluwelen handschoenen op het publiek te worden losgelaten. Ongetwijfeld mede met dank aan Tiny Legs Tim met wie Simon Raman al verschillende keren op tour is geweest.

RAMAN. (c) Björn Comhaire

Birth Of Joy is de voorbode van de debuut-ep die op 1 november verschijnt. Op 16 november wordt ze voorgesteld in de Minardschouwburg in Gent. Je kan RAMAN. ook nog live aan het werk zien op zaterdag 14 september tijdens het BUSK festival in Ieper en op 4 december in La Machine in Brussel.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More