Home Belgisch BELTOON : ALMIGHTY MIGHTY.

BELTOON : ALMIGHTY MIGHTY.

by Luminous Dash

Almighty Mighty is het nieuwe pop noir-project van Michélé De Feudis (Horses on Fire) en Stéphane Misseghers (dEUS). Het Gentse duo kenmerkt zich door verschillende samenwerkingen met een resem aan all-stars uit de Belgische alternatieve muziekscene, waaronder ook aanstormend talent, Tristan. Hun debuut-ep, opgenomen in deNumber Nine studios, wordt op 20 september losgelaten op de wereld. De single Idle Away is daar alvast een voorproefje van.

Idle Away maakt handig gebruik van een onrustige groove en een jankende dissonante gitaar om de toon te zetten. De urgentie die direct duidelijk wordt in de intro, wordt snel aangedikt door de nonchalante, bijna dronken vocals die op hun beurt worden aangedikt met oversturing, en allerlei effecten. Het nummer krijgt zo haast een psychedelische toets en neemt je mee naar een cynische zattemanswereld. Wanneer het refrein losbarst, maakt de dissonantie plaats voor harmonie met ijle backings en subtiele, verfrissende keys. De song schakelt een versnelling hoger en komt tot een epische instrumentale climax vlak voor zijn einde.

Het geheel voelt enorm muzikaal aan en de single voorspelt veel goeds over de aankomende ep. Onze redactie kan inmiddels niet wachten om meer te horen van Almight Mighty.

De heren van Almighty Mighty doen dit najaar een club tournee doorheen Vlaanderen en spelen op de volgende data:
12/10 Den Trap, Kortrijk
13/10 De Living, Heist-op-den-Berg
14/10 Het Depot, Leuven
17/10 De Casino, St-Niklaas
23/10 AB Club, Brussel
24/10 Mezz, Breda
25/10 Charlatan, Gent
08/11 Trix, Antwerpen
09/11 De Warande, Turnhout

Ruben De Vleeschauwer


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More