Home ReviewsAlbum Reviews BEECH – Teabag (Gazer Tapes)

BEECH – Teabag (Gazer Tapes)

by Luminous Dash

Lavvi Ebbel ( weet je nog ? ) , Sweetsalt ,Gewoon Ruben en Intergalactic Lovers zijn het levende bewijs dat Aalst zoveel meer is dan alleen maar carnaval.

Beech vindt dit duidelijk ook en levert daar met hun eerst ep Teabag een mooi bewijs van . Opgenomen begin september in een chalet in de Ardennen serveren ze ons met Teabag een ep vol handclaps en rammelende gitaren, dit alles aangevuld met de ietwat nonchalante zang van Kristof Souvagie.

Openen doet de groep, die verder nog uit Jasper Suys (bas) en Kasper Colbaert (drums) bestaat, met hun eerste single Fifteen Years die ons meteen weet te charmeren terwijl In My Hands dan weer een bijzonder aanstekelijk meezinggehalte heeft.

Overlooked verrast ons dan weer met zijn lazy sound waarbij de ietwat onverschillige vocals onbewust onder de huid kruipen. Vultures tapt dan weer uit het vaatje van rammelende gitaren en is onze persoonlijke favoriet. Dat we ons met afsluiter Heaven in de hemel wanen is wellicht overdreven, feit is wel dat Beech met deze ep een mooi visitekaartje heeft afgeleverd !

Wie de groep aan het werk wil zien heeft keuze uit deze data:
21/02: Cafe Gorillaz, Antwerpen
23/02: Amok, Aalst (ep release show)
02/03: Cafe Fatima, Gent
21/04: Lemon Bar, Wetteren
08/06: De Rus, Maldegem

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More