Home Belgisch ELEFANT – Wie Scharf Ist Dein Messer? (Eigen Beheer)

ELEFANT – Wie Scharf Ist Dein Messer? (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Een muziekje dat aanvangt met een dolgedraaide morsecode. Is het elektronica? Een beetje wel, maar het is vooral Elefant. Een Gents kollektief dat op een podium witte kostuums aantrekt en op hun manier een steentje bijdraagt aan het motto “het is alle dagen carnaval als je wil”.

Foto (c) Wouter De Sutter

Drie minuten waanzin en een videoclip die niet bepaald geschikt is voor mensen die last hebben van lichtflitsgevoeligheid. Alle stijlen zitten verwerkt in deze song. Krautrock, geflipte funk, wat hardrock en zelfs wat Kraftwerk…of hoe The Man Machine plots Main Machine wordt.

Maak je geen zorgen je zult genoeg mensen tegen het lijf lopen die vinden dat dit anti-muziek is. Dat is het misschien ook wel, maar dat is net ook het geniale ervan.

Wie Scharf Ist Dein Messer?, is het eerste geluid van Elefant dat we horen sinds de alom geprezen ep Nordic Tanzen Am Sonntag (ja, ze hebben iets met Duitse titels), en meteen de voorbode van de binnenkort te verschijnen lp Konark Und Bonark.

Een song waarin de zotheid van Queen het genie van Can treft. Of neen, gewoon Elefant. Binnenkort te bewonderen, maar vooral te beleven, in de Kinky Star op 21 februari.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More