Home ReviewsAlbum Reviews THE THIRD KIND – Magnetic Feels (Gazer Tapes).

THE THIRD KIND – Magnetic Feels (Gazer Tapes).

by Didier Becu

Een hoesje dat de sfeer oproept van Star Wars. Op de binnenflap allerlei prentjes waarvan we vermoeden dat ze tot de verbeelding zullen spreken van mensen voor wie Stonehenge bovenaan de lijst van te maken reisjes prijkt.

We hebben het over Magnetic Feels, de eerste release van The Third Kind. Eentje op Gazer Tapes: een label dat uiterst gedreven Belgische muziekjes uitbrengt. Eerder waren er al tapes van Fake Indians, Beech of Tonsils, en nu dus eentje van The Third Kind. Een tape, jawel zo’n plastic ding met twee wieletjes erin waar je met een potlood kan indraaien.

De muziek die erop staat wordt gebracht door twee Knutsel-PsychoLo-Fi Teenagers from Outer Space. Deze geniale woordenvondst is niet ontsproten aan ons creatieve brein, maar is wel bedacht door Pie Vleugels (Buffoon) en producer Le Chef Tournel (NAPE Records, Birds That Change Color), samen goed voor The Third Kind.

De nobele bedoeling van deze twee heren is het maken van deuntjes die het lo-fi-geluid van jaren 90-helden zoals Beck, Dead Man Ray, Guided By Voices of The Folk Implosion alle eer aandoet.

Artiesten die destijds één voor één opvielen met nieuwe opnametechnieken (bouw uw huis tot een studio om) en daarmee vaak baanbrekend werk maakten. Rommelig, het heet lo-fi voor iets, maar tegelijkertijd muziek die je bij de kraag vat.

Na heel wat pogingen (ze zijn ondertussen al vijf jaar in de running) is er nu dus een eerste ep met daarop zes psychedelische chansons. We besparen je namedropping. Iets valt altijd wel met iets te vergelijken, feit is dat de songs vol energie zitten, en naast uitblinken in het talent om een song te kunnen schrijven, je naar een ander universum meeslepen. Al of niet naar een melkweg ver weg van hier.

Aanrader, en als je ons niet gelooft alvorens je deze tape in je collectie dropt, dan beluister je de zes tracks eerst maar eens gratis via Bandcamp. Doen!

Facebook

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More