Home ReviewsAlbum Reviews BEAR’S DEN – First Loves (Communion Records)

BEAR’S DEN – First Loves (Communion Records)

by R. Medea

Na hun vorige album Blue Hours en de soundtrack voor de grappige reeks Trying waarin een koppel besluit een baby te adopteren met alle verwikkelingen van dien, pakt het folkpopduo Bears’s Den uit met een eerste van twee ep’s die dit jaar zullen verschijnen.

Het plaatje gaat van start met de reeds uitgebrachte singel Evelyn waarin de heren gewag maken van een platonische en onbeantwoorde liefde voor de dame in kwestie.

Andrew Davie en Kevin Jones laten de nummertjes rustig kabbelen met subtiele arrangementjes en heerlijke zangpartijen.

Ook het prachtig ingetogen Helen Of Hammersmith Bridge gaat over de pijnlijke aspecten van de liefde waarin ze de voornoemde Helen vergelijken met Helena van Troje, de Griekse half godin voor wie duizenden schepen uitvoeren en voor wie een heuse oorlog uitgevochten werd. Lyrisch over de liefde dus.

Summer & Smoke. Mooie melancholische klanken die hartverscheurende emoties op een zeer poëtische manier vertolken. Het klinkt allemaal bedrieglijk licht maar is o zo intens en bij tijden zelfs wat zwaar op de hand.

Afsluiter Teach me Eva, meer van het zelfde maar het gaat geen seconde vervelen. Brandend verlangen, het hart op de tong, voor alweer een onbereikbare dame.

Na amper een kwartiertje is het afgelopen maar wat voor een kwartiertje waarin je ondergedompeld wordt in de zielenroerselen van deze begenadigde muzikanten en het smaakt naar meer, veel meer.

Op vrijdag 30 juni te zien en te horen op Rock Werchter.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More