Home ReviewsAlbum Reviews BEACH HOUSE – One Twice A Melody (Bella Union/PIAS)

BEACH HOUSE – One Twice A Melody (Bella Union/PIAS)

by Bart Verlent

Voor het achtste Beach House album wilden Victoria Legrand en Alex Scally met iets speciaals uitpakken. De scheppingsdrang van het duo kende blijkbaar geen grenzen met als gevolg dat het een dubbel album is geworden. Het is ook het eerste album waarvoor Legrand en Scally zelf de productie in handen namen. Sinds november vorig jaar krijgen we elke maand vier nummers (of één kant van een album) als teaser, telkens met bijbehorende clip.

© Beach House

We keken dus al een tijdje uit naar de release van dit album. Nu het vierde en laatste deel ervan ook op YouTube te beluisteren is, zou ook de fysieke release moeten plaatsvinden, maar die kan je pas verwachten op 8 april. Waarschijnlijk omdat het duo veel tijd in het artwork heeft gestoken. We vandaag dan ook genoegen nemen met de digitale release van Once Twice Melody.

Van Beach House moet je natuurlijk niet echt verwachten dat ze met een ander gaan geluid komen. Nee, de 18 nummers op deze langspeler volgen hetzelfde dromerige pad dat het duo als sinds 2004 volgt. Het is een vertrouwde sound met zweverige soundscapes en de prachtige zachte stem van Legrand. Hier en daar een knipoog naar het kitscherige geluid van de jaren ’70 (denk aan Serge Gainsbourg, Burt Bacherach) met een flinke dosis psychedelica waarin af en toe een overstuurde gitaar de boel komt opblazen.

Once Twice Melody is een dromerig kunstwerk geworden, zeker als je het bijhorende artwork ziet. Je moet genoeg tijd nemen om dit prachtige album in zijn geheel te beluisteren maar je wordt beloond met sublieme songs die tot in de details zijn afgewerkt. Een subliem meesterwerk!

We kijken nu al uit naar de optredens (op 28 mei in De Roma in Antwerpen en 30 mei in de Brusselse Ancienne Belgique) die Beach House, benieuwd of ze dan echt het volledige album zullen brengen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More