Home ReviewsAlbum Reviews ANNA RUNE – For Monumental People

ANNA RUNE – For Monumental People

by Bart Verlent

Vorig jaar bracht Anna De Volder, alias Anna Rune, het vervolg uit op haar debuutplaat Residue & Lovers uit 2018. Op de ep The Secret legde ze al haar geheimen bloot. De songs op die ep zijn een ode aan mensen die van monumentale waarde waren in haar leven, tijdens Anna’s strijd tijdens het herstel van een eetsoornis waar ze vier jaar in het geheim mee worstelde. For Monumental People is dan ook een album dat hoort bij deze ep, want alle songs van The Secret zijn ook op het album terug te vinden, aangevuld met vijf nieuwe tracks.

© Anna Rune

Op de ep focuste Anna zich op de personen waarvoor de nummers geschreven waren, terwijl het op de andere nummers van deze plaat meer gaat over de wijze lessen en de valkuilen die je kan tegenkomen wanneer je doorheen een donkere periode gaat. De nieuwe songs passen perfect bij de nummers van de ep. Ze vullen elkaar goed aan.

Het album opent met Mad Woman. Het is een heel emotionele song die gedragen wordt door sfeervolle electro die heel diep gaat. In Not Now zingt Anna over geuren, plekken, geluiden en tastbare objecten die je uit de dagelijkse stress naar een moment van rust brengen. Bij ons werkt het nummer vooral op de dansbenen. Het brengt ons zeker niet tot rust. Murmurings doet dat wel, ook al gaat de track over nachtelijk piekeren en hoe de ochtenddauw je eruit kan halen. Een donkere song die heel zweverig aanvoelt.

Met The Criti levert Anna haar meeste pure en catchy popsong af. Het nummer gaat over de stem in ieders hoofd die zegt dat het nooit genoeg is.

Dan komen we bij het mooiste nummer van heel de plaat. Love, You Have Made Me begon voor Anna als een liefdesgedicht voor muziek, waarbij ze in de schoot kon liggen voor troost of ontroering. Het is een pakkende ballade met enkel Anna’s mooie, breekbare stem, pianoklanken en soundscapes die het nummer subtiel inkleuren.

Anna een zware periode achter de rug die ze verwerkte op deze plaat en dat levert een pakkend mooie langspeler op. Het album zit vol knappe en heel diverse songs waarin ze een knappe, originele mix brengt van triphop, neoklassiek, r&b en electro.

Op 3 maart stelt Anna Rune haar album voor in De Casino in Sint-Niklaas, het voorprogramma wordt verzorgd door Samowar.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More