Home ReviewsAlbum Reviews BE IRVING – Honest Laughter (Green L.F.Ant Records)

BE IRVING – Honest Laughter (Green L.F.Ant Records)

by Bart Verlent

Be Irving kwam tot stand in 2015 als een trio met zanger-producer Frederik De Clercq, die in het begin de focus legde op experimenteren met “field-recordings”. Frederik bouwde een uitgebreide database aan klanken uit die in combinatie met de klassieke gitaar van gitarist David Robbrecht door een heleboel effecten gestuurd werden. Daarbij voegden ze op eigenwijze manier een dosis zang harmonieën samen en dat werd het sterke geluid van Be Irving. Bassist Nathan Van Kersavond verliet de band waarna Be Irving werd uitgebreid met drummer-producer Alexander Defossé en bassist Sylvain Carlier Jr. Deze nieuwe inspirerende samenwerking bracht Be Irving een plaats op in de finale van Humo’s Rock Rally 2020 en deze straffe ep.

© Be Irving

De band zelf vindt dat ze zich muzikaal situeren ergens in niemandsland tussen Damon Albarn, Beach House, Alt-J en Sparklehouse. Wij daarentegen vinden dat Be Irving gewoon een sterke eigen sound heeft die niet echt in de buurt komt van een andere band of artiest. De band gaat het experiment niet echt uit de weg, maar levert ook unieke songs af die van begin tot eind blijven boeien. En dan hebben we het nog niet over de flexibele stem van De Clercq gehad die alle nummers mooi inkleurt.

We zijn dan ook super enthousiast over deze ep van deze talentvolle band. Na hun naamloze debuutep uit 2017 is deze Gentse band er serieus op vooruitgegaan. Deze ep zou, in een perfecte wereld, dan ook zeker in de eindejaarslijstjes moeten belanden, want alle vijf de songs zijn van een fantastische kwaliteit. Houd deze kerels van Be Irving zeker maar in de gaten.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More