Home ReviewsAlbum Reviews BAGSTIV – Blood (Soundcloud)

BAGSTIV – Blood (Soundcloud)

by Luminous Dash

Onlangs kwam er een mailtje binnen op de Luminious Dash-redactie, of wij de nieuwe eerste single van Bagstiv willen recenseren? Graag, maar wat doe je als geen achtergrondinformatie hebt? Nou goed, laten we hier niet verder over mekkeren en laten we het maar houden op een goedkoop staaltje guerillamarketing: let the music speak!

Het duo heeft het over shoegaze, noise en met wat krautrockinvloeden. Zelf vind ik dat gewoon wat strooien met een aantal populaire termen en genres. Bij krautrock denk ik aan Kraftwerk, en Bagstiv klinkt helemaal niet noisy.

Desalniettemin, ligt Blood met amper drie minuten speeltijd erg lekker in het gehoor, Het klinkt allemaal heerlijk modieus, poppy en af en toe zelfs zeer catchy. De finesse van de sixties surfpsychedelica wordt gemixt met het meer dromerige gitaarwerk van Sonic Youth. Het is net alsof Brian Wilson na een lange nacht stappen met Kim Gordon het bed is ingedoken, en de volgende ochtend dronken wakker wordt. En kijk, mocht het brein van The Beach Boys op dat moment een nummer schrijven, dan heb je Bagstiv.

Kortom, hou je van muziek met een licht psychedelisch kantje, check dan deze band, het zal je zeker niet tegenvallen.

MARC HUPKENS

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More