Home Live KOBAN Gent, Kinky Star (18/10/2016)

KOBAN Gent, Kinky Star (18/10/2016)

by Didier Becu

We hadden het als concerttip aangestipt, en de muziekliefhebbers die gisteren de regen trotseerden om in de Kinky Star Koban te kunnen zien, zullen het zonder twijfel beamen: dit Canadese duo is één van de te volgen bands.

Zonder veel franjes, en gewoon zoals klassieke postpunkbands het decennia terug deden : een laptop (toen was dat nog een bandopnemer) en twee gitaren die een schurend lawaai maken. Ja, organisatoren van peperdure concerten, soms heb je niet meer nodig voor een brok vitale muziekenergie! De muziek van Samuel Buss en Brittany West werd al geruime tijd getipt door allerlei undergroundblogs die kicken op luide gitaren met allerlei effecten, maar voor het duo uit Vancouver ging de bal definitief aan het rollen toen het Italiaanse kwaliteitslabel Avant!Records hun tweede langspeler Abject Obsessions uitbracht.

Plotseling werd het meer menens, met zelfs een Europese toer als gevolg. We schrijven wel postpunk, en hoewel de twee jonge muzikanten in het zwart waren gehuld en momenten opriepen toen de broertjes Reid nog helden waren, hoorde je er evengoed een vette  portie ondoordringbare No Wave in.

Zeker zijn we niet, maar het feit dat we dachten dat Samuel een Shellac T-shirt droeg, verklaart zeer veel. Videoprojecties of andere prullaria hadden de Canadezen niet nodig, wel één of andere slordige keukenhanddoek die over de microfoon van Brittany werd gehangen, om een wall of noise van ruim veertig minuten te brengen.

Uiteraard kwamen de meeste songs uit hun nieuwste plaat en die bleken live nog een stuk harder te zijn dan op plaat. Het was heerlijk om te zien dat vooral een jong publiek de weg naar de Vlasmarkt had gevonden. Koban zou het zelf nooit geloven dat ze de beste band van het ogenblik zijn. Zijn ze ook niet, wel een stuk eerlijker en rauwer dan andere postpunkers (nou ja) die op datzelfde moment in de AB stonden (White Lies dus). En op de koop toe nog een pak goedkoper! Kans gemist? Nou ja, op naar Brussel op zaterdag 22 oktober waar ze in het Centre Culturel De Forest met Position Parralèle en Scorpion Violente spelen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More