Home ReviewsAlbum Reviews BÀÀN – Reset (Electric Woman Records)

BÀÀN – Reset (Electric Woman Records)

by Bootsie Butsenzeller

De onnavolgbare Brusselse drummer Jean Philippe De Gheest doet het met o.a Mark Lanegan en z’n eigen psychedelisch electrojazztrio Piloot. Maar ook met het duo Bààn dat hij vormt met toetsenist Pascal N. Paulus (Melanie De Biasio, Kris Dane,..) is hij nu met Reset al aan het derde album toe.

Drie tracks telt het album, onnodig te zeggen dat het hier langzaam openbloeiende, atmosferische muzikale entiteiten betreft.

Zonder te verzanden in duisternis leveren ze een smaakvolle soundtrack bij de huidige isolatie. Eerst een connectie maken middels zalig zoemende synths en subtiele ritmes, om ze dan weer te verbreken, waarbij opvalt hoe Jean Philippe zich nog meer op de achtergrond kan houden.

Dan moet de Reset volgen om de communicatie te herstellen, maar die blijkt nog trager tot stand te komen dan voorzien. Het leidt evenwel niet tot frustratie, gaandeweg vertonen de algoritmes slechts een lichtjes verhoogde activiteit om die missie te voltooien. Om dan gelouterd achterover te gaan leunen in een aha-erlebnis.

https://baanmusic.bandcamp.com/music

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More