Home ReviewsAlbum Reviews B – Black Atlas (Circuits)

B – Black Atlas (Circuits)

by Luminous Dash

Consouling Sounds die het technopad verkent. Eerlijk is eerlijk, het klinkt raar. Maar kijk, de positieve zijde is wel dat het een label is zonder oogkleppen op. Voor de liefde voor de muziek heet dat, en voor hun electro-achtige releases werd het sublabel Circuits uit de grond gestampt.

Eerder dit jaar verscheen het debuut van Fär erop (eentje die je moet uitchecken mocht je er nog niet aan verslaafd zijn), en de tweede is er eentje van B. Het alter ego van Bert Libeert, drummer bij Goose.

B kwam al in de belangstelling toen hij vorig jaar Performance van de Whispering Sons een flinke draai gaf, en de topproducer werd in de technowereld al eerder gelauwerd voor zijn vorige release Ambush die zijn weg op Elektroluv vond.

Black Atlas is de gloednieuwe release van B en verschijnt met een indrukwekkend art work van Philippe Lantoine die tevens het Circuits-logo ontwierp.

Black Atlas, opener en tevens titeltrack, heeft een torenhoog 80’s-gehalte. Synths die je herinneren aan de hoogdagen van The Neon Judgement en Snowy Red, ondersteund door een niet te stoppen hypnotiserende beat. Gemaakt voor in de clubs, maar je kan de song evengoed op je I-phone afspelen en er ergens in een park een eenzame dans mee plegen. Trippen en wegdromen.

Ook met Dark Waltz gaan we in de richting van de jaren 80 in, meer bepaald het EBM-pad. Wederom zijn er die verslavende beats die omringd worden door een sfeertje dat de positieve energie (of zo je wil de agressie) van Dive uitstraalt..

Het zijn grote woorden, we zijn er ons ten volle van bewust, maar moest Bach synths hebben gehad dan zou hij er beslist iets als Disconnected mee hebben gedaan. Nu goed, eigenlijk doen we niet meer ons best dan een poging wagen om te omschrijven hoe briljant deze track wel is.

Wie zijn inspiratie uit de 80’s haalt, belandt ook wel eens in het straatje der experimenten. Niet dat My Mind ontoegankelijk is, maar het is duidelijk de song die het meest voor vreemde hersenkronkels zorgt. De song schept het gevoel dat je bij een stomdronken bui om drie uur in de ochtend hebt. Puzzelen naar de stukjes van jezelf, maar al bij al tevreden over het resultaat.

Op 24 maart zal Bert in zijn thuisstad Kortrijk deze ep tijdens de Jakhals-toer voorstellen, en dat samen met Rumours, Onmens en Raveyards.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More