Home Belgisch LIEN SCHOETERS Mechelen, Café Zapoi (20/02/2018)

LIEN SCHOETERS Mechelen, Café Zapoi (20/02/2018)

by Mark Van Mullem

Het was weer even geleden dat we de Mechelse singersongwriter Lien Schoeters nog eens aan het werk konden zien en horen. En Lien was duidelijk ook blij om weer eens op te kunnen treden dinsdagavond 20 februari 2018 in het Café Zapoi, in Mechelen.

Bijgestaan door Rik Lenaerts op de bas en zichzelf begeleidend op keyboards, bracht Lien een aantal van haar onder de intimi en fans reeds gekende pareltjes en die paar prachtige nieuwe liedjes, nestelden zich instant als absolute favorieten. We zagen een bijzonder sterk optreden van de Mechelse zangeres die duidelijk enorm gegroeid is en flink aan zelfzekerheid gewonnen heeft, maar vooral genoten we met volle teugen van een uitstekend concertje.

Optreden in een café heeft zo zijn risico’s; je hebt altijd wel van die cultuurbarbaren die lustig hun conversaties verderzetten terwijl de muziekliefhebbers, gelukkig toch het merendeel van de aanwezigen, proberen te luisteren. Ondanks die praters konden we toch genieten van Liens gouden stem, haar fraaie pianospel en de mooie composities dinsdagavond. Het fraaie bas-spel van Rik Lenaerts was een welgekomen extra. Met als enige bemerking dat Lenaerts’ contrabas bij sommige composities net iets beter had gepast. Maar dat is detailkritiek.

Schoeters begon haar set sterk met een heel mooi Something to remember en vervolgde met Cuts Right Through om dan uit te pakken met Baby You Can’t Always waarbij het samenspel met Rik Lenaerts schitterend was. Een herkenningsapplausje verwelkomde een weerom pakkend Lift A Stone, een van onze absolute favorieten en dat geldt ook voor A Little Bit More dat erop volgde. Deze keer werd er niet meegezongen bij Your House, maar het blijft een van Schoeters ‘signature songs’, in de set houden dus, Lien!

De versie van The Wind In Our Back, moet zowat de knapste geweest zijn die we al mochten horen in al die tijd dat we Schoeters volgen. Prachtig pianospel, fraaie inbreng van Lenaerts op bas ook en de zangeres zong beter dan ooit. Mochten KT Tunstall of Tori Amos, die andere geweldige madammen, pianistes en zangeressen dit nummer opnemen werd het vast een wereldhit. En dat is Lien Schoeters ook van harte gegund.

Bijzonder knap waren ook het jazzy Lean Back en het ronduit schitterende Apparently dat Lien solo aan de keyboards bracht, met de onsterfelijke zanglijn “from being born to giving birth”. Overduidelijk een erg persoonlijk lied dat ons meteen bij het nekvel greep en een krop in de keel bezorgde, zo mooi!

Ook Sing is zo’n liedje dat Schoeters van ons in de set mag houden voor alle komende optredens, net als die andere favorieten van ons natuurlijk. De set werd besloten met een ronduit beklijvend A Womans Look. Wauw!

Gelukkig kon Lien overtuigd worden om ons nog een bis te schenken. De zangeres vroeg wel om “deze keer echt stil te zijn”. Wie het schoentje past, trekke het aan: de ergerlijke praters hadden de boodschap zowaar begrepen en zwegen nu. Eindelijk. En een wonderlijk mooi It’ll Be What It Is besloot de avond, gevolgd door een meer dan verdiend applaus.

Lien Schoeters heeft jammer genoeg nog geen album ter beschikking. Ga dus haar muziek, zodra je kan, live beleven.  Donderdag 1 maart al spelen Lien en Rik in Café De Wei, Nauwstraat 6 in Mechelen. Een absolute aanrader. Gaan dus. Moge alle gesprekken verstommen en alle aandacht gericht zijn op de muziek. Dat verdient Lien en jouw oren ook. Geniet, en vertel het aan iedereen verder hoe goed het was, want dit talent verdient echt wel een grote doorbraak als je het ons vraagt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More