Home ReviewsAlbum Reviews AUREALMA -Sorceress (Eigen Beheer)

AUREALMA -Sorceress (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

De Belgisch-Hongaarse Alma Auer groeide op in een familie van professionele muzikanten en kwam op jonge leeftijd terecht in het kinderkoor van Opera Vlaanderen. Na een opleiding musicologie werd ze als straatmuzikant opgepikt door Stef Kamil Carlens, en kwam ze in de muziekindustrie terecht. Ze speelde onder meer bij An Pierlé en Ansatz der Maschine. In 2018 maakte ze deel uit van de muzikale slotact op Tomorrowland. Met haar solo-project Aurealma bouwt ze een alomvattende wereld die alle zintuigen bespeelt met muziek, visuals en beleving.

© Aurealma

In 2019 verscheen haar naamloze debuutep en nu is haar tweede ep klaar. Alma nam zelf de productie voor haar rekening samen met Eliade Krön, die we ook kennen van het Parijse collectief Squad Neuf. Op het openingsnummer Archangel zingt Fang the Great uit hetzelfde collectief ook mee.

Muzikaal gaat Aurealma verder waar haar vorige ep gestopt is. Dromerige nummers waar bombastische arrangementen. Het lijkt een mengeling van het zweverige van Clannad en London Grammar en de bombastische gothic metal van Evanescence (ook al worden er hier geen gitaren gebruikt). De arrangementen zijn soms echt wel over the top.

Maar als Alma het sober houdt, zoals op het titelnummer, kan ze sterk overtuigen door haar indrukwekkend stemgeluid. De “less is more”-aanpak zou beter geschikt zijn voor Aurealma.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More