Home ReviewsAlbum Reviews ASHTORETH & CHTHONIA – Throne of Astrŏarchē (Reverb Worship)

ASHTORETH & CHTHONIA – Throne of Astrŏarchē (Reverb Worship)

by Patsker Omaer Beguin

Het dark ambient web van Ashtoreth wordt niet alleen groter maar ook nog eens interessanter. De laatste jaren zorgde onze Antwerpse sjamaan, Peter Verwimp,  voor boeiende samenwerkingen en bijzondere releases in het genre. Na No One (Redemption), Grey Malkin (Hermit, Pelgrim) en Jim Wylde (Skeleton) bundelt Ashtoreth zijn talenten met de Nieuw-Zeelandse dark ritual ambient artieste Chthonia.

Dit album bevat vier tracks die een onwaarschijnlijke bruisende duisternis uitspuwen. Met de mysterieuze stem en vocalen van Chthonia en de angstaanjagende keelklanken van Verwimp worden dystopische werelden gecreëerd die drijven op een sonisch tapijt van drones en soundscapes. Beide artiesten laten hun ritueel gevulde emoties versmelten in diepe echoënde golven van geheimzinnigheid.

Throne of Astrŏarchē luistert als een lange reis door onaardse grotten waar de weerkaatsende klanken een patroon vormen die de tijd en ruimte een andere functie geven. De ijzige drones en toonklanken grommen en huilen als eroderende winden, die door de kamers van deemster glijden. Verwimp is hier niet aan zijn proefstuk toe. Tijdens het 24 Hours Deep Listening Festival eind 2019 in de Gentse Sint-Baafsabdij liet Ashtoreth ook al zijn stem horen waarbij hij bijna uit zichzelf trad.

Met de medewerking van Chthonia bezorgde Ashtoreth met Throne of Astrŏarchē ons terug kippenvel. We kunnen niet ontkennen dat deze uitgave een klein dark ritual ambient meesterwerk is. Deze soundtrack van enigmatische zielenroerselen wordt ook nog op vijftig exemplaren als cd uitgebracht. Duistere muziek kan zo mooi en helend zijn.

https://ashtoreth1.bandcamp.com/album/throne-of-astr-arch

https://chthonia.bandcamp.com/album/throne-of-astr-arch-2020

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More