Home Singles GLINTS – My Ensor (Colours) (PIAS)

GLINTS – My Ensor (Colours) (PIAS)

by Bart Verlent

Dit jaar opent het vernieuwde James Ensor-huis in Oostende, om dat te vieren heeft de stad Oostende, samen met Toerisme Vlaanderen, een campagne gelanceerd rond de schilder. Voor deze campagne hadden ze muziek nodig om jongeren warm te maken voor het werk van Ensor. Daarvoor gingen ze langs bij de Antwerpse hiphopper Glints.

(c) Glints

Begin dit jaar bracht Jan Maarschalk zijn debuutalbum Choirboy uit en onlangs konden we hem nog horen op Some Time Alone van Faisal. Nu is hij er al terug met de track die hij speciaal schreef voor de Ensor campagne.

Op My Ensor (Colours) hoor je Glints op zijn hevigst. Het nummer moet jongeren ertoe aanzetten om hun eigen masker te creëren en dat op TikTok te laten zien (maskers vormen een belangrijk thema in het werk van Ensor). Of dat met zo’n stevig nummer zal lukken is wel de vraag. Want dit is een loodzwaar nummer en niet echt de luchtige, toegankelijke en radiovriendelijke hiphop die kinderen misschien gewoon zijn. Wel nog maar eens het bewijs dat Glints trouw blijft aan zijn eigen geluid.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More