Home ReviewsAlbum Reviews ASERMOIETUITKOMT – Onkruid vergaat niet (Zwembroek Records)

ASERMOIETUITKOMT – Onkruid vergaat niet (Zwembroek Records)

by Geert Mertens

Punk lijkt, in een tijd van Russische dreiging én bombardementen, aan een revival begonnen. Heel wat oude groepen, die het maar enkele jaren volhielden in hun glorieperiode, beginnen aan een tweede leven. Zo ook ASERMOIETUITKOMT uit Heist-op-den-Berg. Nog voor Belgian Asociality het levenslicht zag, mixten deze heren al hun punk en hardcore met Nederlandstalige teksten over bier en vrouwen. Tot in 2019. Opeens waren ze er opnieuw met Welle Zen Terug. Ondertussen doen ze er met Onkruid Vergaat Niet een schep bovenop.

Opener Op Café begint nog midtempo, pas tijdens het refrein wordt het gaspedaal ingedrukt. Dat is het recept voor de komende dertien nummers die afklokken onder het half uur, wat aangeeft dat er een enorme vaart in zit. Wie van Belgian Asociality houdt, is ongetwijfeld ook een liefhebber van ASERMOIETKOMT. In tegenstelling tot de eerste doen ze iets minder zijstapjes naar andere genres. Ze maken gewoon leuke, rechttoe rechtaan punk om op uit de bol te gaan.

Vier nummers vonden we ook al terug op Ode Aan Evelien, de ep die vorig jaar verscheen. Onze persoonlijke favoriet is Ballenbad. “Ik ben het hoofd van de security van het ballenbad, het is officieel het stond in het Staatsblad”, keelt frontman Ronny Vermeylen. Op een festival ongetwijfeld het sein voor een moshpit (met hopelijk een lading plastic ballen die in het publiek gegooid wordt).

Andere hoogtepunten: Kust Mijn Kloten. Stevig zonder meer, met een drum intro die wat aan Boerderie doet denken. De Show Stelen: met een hardcore-intro die van Sick Of It All had kunnen zijn om daarna te solliciteren naar gratis bier. Onkruid: je wordt zo hyperkinetisch van het ritme dat je amper kan stilstaan. Onkruid wordt plots zelfs iets plezant.

Goe Weer Vandaag is duidelijk een poging om uit te groeien tot een anthem op festivals. Het klinkt allemaal niet vernieuwend maar who cares? We juichen alleen maar toe dat deze band een tweede leven heeft gevonden.

Op 5 maart vindt de releaseparty plaats in ‘t Wit Paard in Heist-Goor. De toegang is gratis.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More