Home Singles LEOPARD SKULL – Fear/Build Me Up (Exag’ Records)

LEOPARD SKULL – Fear/Build Me Up (Exag’ Records)

by Bart Verlent

2019 was een topjaar voor Harm Pauwels en zijn Leopard Skull, de band bracht het debuutalbum Welcome Home uit waar alleen maar bijna perfecte nummers op stonden en Pauwels en co belandden in de finale van Sound Track Oost-Vlaanderen. Toen kwam corona; alles viel stil en werd het ook heel stil rond Leopard Skull. Tot nu.

© Leopard Skull

In januari van vorig jaar trok Harm Pauwels de Johnny Green Giant Studio in om de singles Fear en Build Me Up op te nemen met als mede-producer Mathias Stal. Vaste waarde Lennart Corthals nam bas en keys voor zijn rekening, Reina Rasti de percussie, Sylvester Vanbom drums tijdens Fear en Ebert Dhuyvetters de drums tijdens Build Me Up.

Ook al waren de nummer al door Harm uitgeschreven, toch werden ze van de grond op heropgebouwd tijdens het opnameweekend.

Fear is een knappe, relaxe, ingetogen song met rijke arrangementen en een ijzersterk refrein. We horen hier een Leopard Skull op zijn best. Waar het album bijna de perfectie bereikte, doet deze single het nu helemaal. Ook op Build Me Up pakken Pauwels en co uit met een sublieme track. Met een vrij stevige intro zet de band ons op het verkeerde been want iets later klinkt het allemaal heel melodieus en krijgen we een gedreven Leopard Skull met een zweverig kantje.

Deze dubbel-single is echt wel het beste wat we ooit van Leopard Skull te horen kregen. Helaas liet Harm weten Leopard Skull even ‘on hold’ te zetten om nieuwe geluiden en manieren om muziek te maken te gaan ontdekken zodat hij daarna terug kan komen met een verfrissende sound. Hopelijk duurt het niet te lang want Pauwels zit duidelijk in een heel goeie flow.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More